Hírek

Interjú Kucsera Tamás Gergellyel

A Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Kucsera Tamás Gergely nem gondolja, hogy a magyar animációnak érdemes újra célba vennie azokat a csúcsokat, amelyeket a hetvenes-nyolcvanas években egyszer már megmászott, hiszen azok – ott és ugyanúgy – már nincsenek, de újak, „felfedezésre várók” mindig, minden korban vannak. Azt azonban állítja, hogy az új politikai és gazdasági környezetben is érdemes ápolni a gazdag hagyományokat, és támogatni a legbiztatóbb hazai kezdeményezéseket. 


 
 

Interjú Jankovics Marcellel

A KAFF egyik nagy érdeklődéssel várt mesterkurzusát Jankovics Marcell, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus, művelődéstörténész tartja. A közönség tőle kaphatja az első információkat és képsorokat a jövőre elkészülő Toldi című televíziós sorozatról. A Nemzet Művészét nem csak legfrissebb munkájáról, de egyedi stílusáról, karrierje csúcsáról, a műhely jelentőségéről, Kecskemét kiemelt szerepéről és jövőbeni nagy tervéről is kérdeztük.


 
 

Teheránban mutatkozott be a magyar animáció

Mikulás Ferenc: Sokra tartanak bennünket Iránban. Március első hetében rendezték meg a 11. Teheráni Nemzetközi Animációs Fesztivált, amelynek zsűrijébe egy holland, angol, német és két perzsa szakember mellett Mikulás Ferenc is meghívót kapott. A Kecskemétfilm ügyvezető igazgatóját – egyben a KAFF fesztivál igazgatóját – az iráni tapasztalatokról kérdeztük.


 
 

Felálltak a zsűrik

Csupó Gábor producer, Ishu Patel kanadai filmrendező, Lakatos Pál szobrászművész, Bán János író, a Kecskeméti Médiacentrum igazgatója, Pápai Zsolt, az ELTE BTK munkatársa lesz a magyar filmek vetélkedésének zsűrijében.


 
 

Nevezd a filmed a KAFF-ra!

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál ismét várja az ország animációs filmjeinek színe-javát.


 
 

Kiosztották a 13. KAFF díjait

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.