Hírek

Nemcsak a filmekért érdemes jönni a KAFF-ra

Június 19. és 23. között tizennegyedik alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs fesztivált, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, melyen több mint 300 film látható nyolc helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket.


 
 

Afrika animációja

Afrika lesz a díszvendége az idei a KAFF-nak.


 
 

Sayoko Kinoshita

„Nagy örömömre szolgál, hogy Önökkel együtt ünnepelhetem a magyar–japán diplomáciai kapcsolatok 150. évfordulóját.”


 
 

Animációs kritikaíróverseny KAFF-filmekről

Közös kritikaíró pályázatot hirdet 30 év alatti fiatalok részére a Dot & Line és a Kecskeméti Animációs Filmfesztivál.


 
 

Jön a 14. KAFF

Június 19. és 23. között 14. alkalommal rendezik meg a legnagyobb és legrégebbi hazai animációs fesztivált, a Kecskeméti Animációs Filmfesztivált, melyen több mint 300 film látható hét helyszínen, emellett számos kiállítás, mesterkurzus, könyvbemutató és egyéb szakmai program várja az érdeklődőket.


 
 

Interjú Kucsera Tamás Gergellyel

A Magyar Művészeti Akadémia főtitkára, Kucsera Tamás Gergely nem gondolja, hogy a magyar animációnak érdemes újra célba vennie azokat a csúcsokat, amelyeket a hetvenes-nyolcvanas években egyszer már megmászott, hiszen azok – ott és ugyanúgy – már nincsenek, de újak, „felfedezésre várók” mindig, minden korban vannak. Azt azonban állítja, hogy az új politikai és gazdasági környezetben is érdemes ápolni a gazdag hagyományokat, és támogatni a legbiztatóbb hazai kezdeményezéseket. 


 
 

Interjú Jankovics Marcellel

A KAFF egyik nagy érdeklődéssel várt mesterkurzusát Jankovics Marcell, Kossuth- és Balázs Béla-díjas rajzfilmrendező, grafikus, művelődéstörténész tartja. A közönség tőle kaphatja az első információkat és képsorokat a jövőre elkészülő Toldi című televíziós sorozatról. A Nemzet Művészét nem csak legfrissebb munkájáról, de egyedi stílusáról, karrierje csúcsáról, a műhely jelentőségéről, Kecskemét kiemelt szerepéről és jövőbeni nagy tervéről is kérdeztük.


 
 

Teheránban mutatkozott be a magyar animáció

Mikulás Ferenc: Sokra tartanak bennünket Iránban. Március első hetében rendezték meg a 11. Teheráni Nemzetközi Animációs Fesztivált, amelynek zsűrijébe egy holland, angol, német és két perzsa szakember mellett Mikulás Ferenc is meghívót kapott. A Kecskemétfilm ügyvezető igazgatóját – egyben a KAFF fesztivál igazgatóját – az iráni tapasztalatokról kérdeztük.


 
 

Felálltak a zsűrik

Csupó Gábor producer, Ishu Patel kanadai filmrendező, Lakatos Pál szobrászművész, Bán János író, a Kecskeméti Médiacentrum igazgatója, Pápai Zsolt, az ELTE BTK munkatársa lesz a magyar filmek vetélkedésének zsűrijében.


 
 

Nevezd a filmed a KAFF-ra!

A Kecskeméti Animációs Filmfesztivál ismét várja az ország animációs filmjeinek színe-javát.


 
 

Kiosztották a 13. KAFF díjait

A 13. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál nagydíját Wunder Judit Kötelék című rövidfilmje kapta, Bucsi Réka LOVE című alkotása pedig a legjobb rövidfilm kategóriában nyert. A 10. Európai Animációs Játékfilm és Tv-film Fesztivál legjobb egészestés animációja A vörös teknős lett. A közönségdíjat az Életem Cukkiniként vihette haza.