Teltház az Otthon moziban

2019.06.22. 16:55:42 

A fesztivál harmadik napján az M5 csatorna félórás élő adásban tudósított a KAFF eseményeiről. Somossy Barbara műsorvezető vendége volt Mikulás Ferenc fesztiváligazgató, Michael Dudok de Wit Oscar-díjas holland rendező, Csupó Gábor, a Simpson család Emmy-díjas alkotója, a fiatalokat pedig Bujdosó Réka diákzsűritag és az elsőfilmes Láng Orsolya képviselte, akinek Szezon után című MOME Anim diplomafilmje szerepel a rövidfilmes versenyben.

Pénteken mutatták be az olasz Lorenzo Mattotti francia-olasz koprodukcióban készült filmjét, a Medvevilág Szicíliában című egész estés animációt, melyet részben a Kecskemétfilm stúdiója gyártott. Az olaszok egyik klasszikus meséjét adaptáló alkotás itthon a KAFF-on mutatkozott be, az év végén pedig hazai moziforgalmazásba is kerül. Az Otthon moziban teltházzal ment a medvék és emberek kapcsolatát bemutató film, aki pedig lemaradt, az szombaton pótolhatja a Cannes-i Filmfesztiválon debütált mesefilmet. 

Orosz István grafikus mesterkurzusára is zsúfolásig megtelt a Hírös Agóra 32-es terme, az 50 éves Kaláka együttes délutáni, valamint a Muzsikás együttes esti koncertjére a kecskeméti főtér vonzott sok érdeklődőt.

A napot a Katona József Könyvtár homlokzatán bemutatott fényfestés zárta, amely a KAFF idei díszvendégének tiszteletére afrikai motívumokból épült fel.

 

Mivel a pénteki szabadtéri vetítést nem mosta el az eső, a Magyar Naiv Művészek Múzeumának kertje is sok nézőt bevonzott az iráni-magyar koprodukcióban készült Salamon király legendájának vetítésével. A harmadik nap videóbeszámolóját itt lehet megnézni.